english | עברית | русский

צוואות וירושות

-

קפוץ לנושא...

צוואות

כולנו דואגים לקרובים אל ליבנו. על מנת לדאוג לזכויותיהם גם לאחר לכתנו מן העולם, ובכדי לוודא שרצונותינו האמיתיים ימולאו במלואם, יש לתת לרצונות אלו תוקף משפטי חוקי. עריכת צוואה חוקית על ידי עורך דין המתמחה בתחום זה הינה חלק בלתי נפרד לקיום כל זאת.

חשוב לזכור צוואה היא הבעת רצון, משאלה של אדם מה יעשה ברכושו לאחר מותו, ישנם מצבים ונסיבות בחיים אשר בהתקיימם רצוי ואף מומלץ במיוחד לערוך צוואה כך למשל, צדדים אשר נמצאים בהליך גירושין, ידועים בציבור, נישואים שניים כאשר לאחד מבני הזוג או לשניהם ילדים מנישואים קודמים וכו'.

במקרה והמנוח הותיר אחריו צוואה, היורשים הם על פי נוסח הצוואה ולא היורשים על פי דין כאמור לעיל. כמו כן, העיזבון יחולק בין הנהנים בהתאם להוראות הצוואה.

בעת עריכת הצוואה ניתן לקבוע בנוסח הצוואה מי יהיה המוציא לפועל של הצוואה - "מנהל עיזבון".

צוואה חייבת להיעשות מרצון חופשי וללא השפעה ו/או כפיה בלתי הוגנים ו/או לחץ של הנהנה על המצווה ו/או על נוסח הצוואה.

חשוב כי נוסח הצוואה יהיה ברור, בלשון בהירה וברורה ושאינו משתמע לשתי פנים.

במידה ויש חשש כי הצוואה נערכה שלא מרצון חופשי, תוך ניצול מצוקתו של המנוח/ה וניצול תלותו ביורש - ניתן להגיש התנגדות לצוואה.

במקרה כזה הרשם לענייני ירושה מעביר את הטיפול בתיק להמשך טיפולו של בית המשפט לענייני משפחה והשופט הדן בתיק בוחן ובודק האם בצוואה נפלו פגמים, והאם היא נעשתה ברצון חופשי וללא השפעה או כפיה בלתי הוגנת על המצווה וכד'. בין היתר, בוחן בית המשפט את מידת התלות של המנוח ביורש, כיצד נערכה הצוואה, האם היורש היווה חלק פעיל בעריכתה, האם המנוח נטל תרופות שהשפיעו על רצונו או השפיעו על צלילות דעתו וכן הלאה…

ישנה אפשרות לעריכת צוואה הדדית ביו בני זוג, דהינו שבפטירת מי מהם לפני בן הזוג השני, כל רכושו של הנפטר יעבור במלואו לבן הזוג הנותר בחיים.

לאנושי ושות', נסיון רב שנים בעריכת צוואות וטפול בם, לשביעות רצונם של המצווים והיורשים.

ירושות

כאשר אדם אינו מותיר אחריו צוואה, במותו יחולק רכושו על פי חוק הירושה התשכ"ה-1965.

ככלל, במות אדם יעבור כל רכושו לבן זוגו ולילדיו. בן הזוג יורש מחצית מרכושו של הנפטר, וילדיו (או נכדיו, אם ילדיו נפטרו לפניו) חולקים במחצית השנייה - בחלקים שווים ביניהם. באם לנפטר לא היו ילדים או נכדים, יורש בן הזוג את העיזבון ביחד עם הורי הנפטר. במקרה כזה בן או בת הזוג יורשים שני שליש, וההורים - את השליש הנותר. באם לנפטר לא היו ילדים, נכדים, הורים או בן זוג - עובר העיזבון לקרובים מדרגה שנייה. בהעדר קרובי משפחה יורשת מדינת ישראל את רכושו של המנוח. – אשר על כן חשוב להערך כראוי ולהיות מיוצגים בידי עורך דין לעניני ירושות וזאת על מנת שהעזבון לא ירד לטמיון (היינו אוצר המדינה), וזאת במקרה של ספק.

חשוב לזכור שירושה אינה הליך אוטומטי, לצורך חלוקת רכושו של מנוח/ה עפ"י דין ו/או עפ"י הצוואה יש לקבל צו ירושה / צו קיום צוואה וניתן להתנגד לצו כזה תוך 14 יום מיום פרסומו, כך שחשוב ביותר להערך מבעוד מועד למצב שנוצר.

חדשות משפטיות

  • פסק דין חדש
כתובתנו:
שד' לישנסקי 27 ראשל"צ
טלפון:
03-9413381
פקס:
03-9413384

יצירת קשר

שלחו הודעה ונחזור אליך בהקדם.




Designed by: Miss Ferret