english | עברית | русский

פיצויים לנפגעי תאונות דרכים

לאנושי ושות' משרד עורכי דין גישור בוררות ונוטריון, נסיון של עשרות שנים בטיפול בנפגעי תאונות דרכים ומאות לקוחות מרוצים אשר בחרו בנו לייצגם על מנת שיזכו למקסם את סכום הפיצויים אותם קיבלו עקב פגיעתם המצערת בתאונת הדרכים.

יש לציין כי לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה - 1975 (להלן: "חוק הפלת"ד") ומפני חבות אחרת שהם עשויים לחוב בשל נזק גוף שנגרם לאדם על ידי השימוש ברכב מנועי או עקב השימוש בו. יצוין, כי פקודת רכב מנועי קובעת סנקציה פלילית על שימוש ברכב ללא ביטוח תקף.

ייחוד העילה

חוק הפלת"ד קובע עקרון נוסף המכונה "ייחוד העילה", לפיו כל עת שמדובר בתאונה העונה להגדרת "תאונת דרכים" הקבועה בחוק הפלת"ד, חייב הנפגע להגיש את תביעתו על פי חוק הפלת"ד. לעיתים מתעורר ספק אם התאונה עונה להגדרת תאונת דרכים או לא. במקרה כזה מוגשת תביעה חליפית, דהיינו אם תוכר התאונה כתאונת דרכים - תתנהל התביעה לפי הכללים הרלוונטיים לתאונות דרכים; אם יקבע בית המשפט כי התאונה אינה תאונת דרכים - תתנהל התביעה לפי הכללים הרלוונטיים לתביעות נזיקין.

נוצר, אפוא, מצב שבו בצד הוודאות הכמעט מוחלטת לזכאותו של הנפגע לפיצוי (ככל שיוכח כי אכן מדובר בתאונת דרכים כהגדרתה בחוק הפלת"ד), לאור עקרון "היעדר האשמה", יהיה זכאי הנפגע לפיצוי נמוך יותר אילו היתה תביעתו מוגשת כתביעה נזיקית רגילה, למשל על פי פקודת הנזיקין, שם אין הגבלה על שיעור הפיצוי המקסימלי.

הוכחת הנזק

בתביעה על פי חוק הפלת"ד מוכח הנזק הרפואי (הנכות) באמצעות חוות דעת של מומחה רפואי, הממונה על ידי בית המשפט. זאת להבדיל מתביעה נזיקית רגילה, שבה כל צד מגיש חוות דעת של מומחה מטעמו (ובמידת הצורך ממנה בית משפט מומחה מטעמו).

תאונת דרכים בדרך לעבודה

במידה ותאונת הדרכים אירעה בדרך אל או מהעבודה, חלים דינים ייחודיים, אחד מהם הוא כלל "קביעה על פי חוק אחר", שמשמעותו - אם עד מועד שמיעת הראיות בתביעה שהוגשה לבית המשפט נקבעה הנכות על ידי ועדה רפואית של המוסד לביטוח לאומי, תחייב קביעת ועדת המל"ל ולא קביעת המומחה שמינה בית המשפט (אם מונה בינתיים מומחה). יש לכך משמעות לא מעטה, היות ועל פי רוב אחוזי הנכות שייקבעו על ידי רופאי המל"ל יהיו נמוכים מכפי שיקבע מומחה שימונה מטעם בית המשפט. עקרון דומה חל אם תאונת הדרכים אירעה במסגרת צבאית, כגון במהלך שירות מילואים.

התיישנות

תקופת ההתיישנות להגשת תביעה בגין תאונת דרכים היא 7 שנים. אם הנפגע היה קטין במועד התאונה, יוכל הוא להגיש התביעה בעצמו עד הגיעו לגיל 25 – אולם למרות תקופת ההתישנות הנדיבה כבר נקבע בפסיקה כי אדם "הישן על זכויותיו" – צפוי לקבל פיצוי מופחת שכן העיכוב מעיד על מצבו האמיתי, כך שמומלץ להתחיל בהכנה וריכוז החומר הרפואי ואחר מוקדם ככל שניתן וזאת בליווי עו"ד המתמחה בתחום.

חדשות משפטיות

  • פסק דין חדש
כתובתנו:
שד' לישנסקי 27 ראשל"צ
טלפון:
03-9413381
פקס:
03-9413384

יצירת קשר

שלחו הודעה ונחזור אליך בהקדם.




Designed by: Miss Ferret